Lediga tjänster

Vill du jobba på en liten och familjär förskola?

Emmabo Förskola söker en Förskollärare

Emmabo är en fristående förskola och bedriver sin verksamhet i en mysig äldre villa i centrala Eslöv och är omgiven av en stor trädgård som barnen har tillgång till varje dag. Barngruppen består av 17 barn i åldrarna 1-6 år. Emmabo erbjuder en trygg och familjär stämning med fokus på en trygg lärandemiljö, tät föräldrakontakt och hemlagad mat. All matlagning sker dessutom på Emmabo vilket också stärker känslan av att vara på ett ”andra hem”. Förskolan drivs med kristen värdegrund.

Vi lägger upp det pedagogiska arbetet utifrån vad barnen leder oss in i. Med hjälp av observationer och dokumentationer följer vi barnens lärande. Den digitala plattformen Unikum hjälper oss att synliggöra lärandet för oss själva, barnen och föräldrarna. Vi arbetar efter målen i Läroplanen för Förskolan.

Emmabo söker nu en förskollärare som, förutom att ingå i vårt familjära team (totalt fem personer) och driva den dagliga verksamheten, tillsammans med rektor främst kommer att ha hand om den pedagogiska planeringen för verksamheten.

Arbetsuppgifter
Som förskollärare leder du det pedagogiska arbetet tillsammans med övriga kollegor i enlighet med förskolans läroplan – som du är väl förtrogen med. Du arbetar aktivt med barnens pedagogiska dokumentation och verksamhetens systematiska kvalitetsarbete tillsammans med de andra pedagogerna. Du har ett förtroendefullt och nära samarbete med vårdnadshavare och hemmet. I arbetslaget är du flexibel och aktiv och delar på förekommande uppgifter. Du kommunicerar väl med dina kollegor för att främja ett tätt samarbete. I tjänsten ingår viss matlagning och visst köksansvar.

Kompetens och erfarenhet
Lärarutbildning mot förskola. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har god pedagogisk insikt och förmåga att skapa engagemang och arbetsglädje i arbetslaget. Du har en god empatisk förmåga, i ditt förhållningssätt ser du barn som kompetenta och arbetar medvetet med deras delaktighet och inflytande. Du delar våra värderingar i enlighet med vår kristna värdegrund som du är väl förtrogen med. Vi lägger stor vikt vid förmågan att synliggöra barnens aktiviteter mot förskolans läroplan Lpfö -18 genom dokumentation.

Arbetslivserfarenhet
Vi ser gärna att du tidigare arbetat på förskola. Livsmedelshantering och kökserfarenhet är meriterande.

Ansökan
Vänligen skicka in ett personligt brev och CV via epost.

Om anställningen
Tjänsten är ett vikariat på 80-100%). Start 9 augusti 2021 eller enligt överenskommelse och varar minst ett år.

Om lön
Vi tillämpar individuell lönesättning. Kollektivavtal finns.
Sista ansökningsdag
4 april – rekryteringsprocessen pågår löpande så vänligen skicka in din ansökan så fort som möjligt.

Kontaktinformation
Mer information om vår verksamhet finner du här på hemsidan,
eller hör gärna av dig på mejl om du har några frågor: info@emmabo.se
Kontaktperson: Rebecka Sahrling, Rektor.

Mer om Emmabo och de fyra hörnstenarna i verksamheten

Kristen värdegrund
Undervisningen på förskolan är icke-konfessionell men i övrigt kan utbildningen ha konfessionella inslag. Detta märks genom att kristna berättelser och kristna sånger kompletterar övrigt förskolematerial.
Trygg lärandemiljö
Tillvaron på Emmabo är lik hemmamiljön. Barngruppen består av som mest av 17 barn som är mellan 1-6 år gamla. Vi strävar efter att ge barnen ett allsidigt lärande och en trygg förskolevistelse. I vårt arbete utgår vi från barnen, deras intressen och förmågor.
Hemlagad mat
Vi lagar själva all mat på plats på Emmabo och barnen involveras då tillfälle och möjlighet ges. Vår vision är att ge barnen en bra grund för en bra hälsa och vi strävar alltid efter att servera mat som lagas från grunden och självfallet av bra råvaror.
Föräldrakontakt
Vi värnar om en tät föräldrakontakt samt dokumenterar kontinuerligt i den digitala plattformen Unikum, dit föräldrarna och barnen har tillgång.

Emmabo förskola är en arbetsplats med ett litet tryggt arbetslag. Vi har vår egen vikariepool och är du intresserad av att vara en av våra vikarier, ta kontakt med oss!

Kontaktinformation
Hör gärna av dig på mejl om du har några frågor: info@emmabo.se
Kontaktperson: Rebecka Sahrling, Rektor.

Ser fram emot att få höra från dig!

Comments are closed.